MATKALLA MALTALLE

Mukavaa sunnuntai-iltaa!

Apua, nyt on sitten ajatus ja haave laitettu kalenteriin asti! Nimittäin seuraavaan puolimaratoniin on hyvissä ajoin ilmoittauduttu ja matkat varattu. Olen haaveillut juoksevani puolikkaan joskus ulkomailla ja niinpä selasin sopivia paikkoja keväälle. Löytyi oikein kivan oloinen kohdekin: MALTA! Sinne siis maaliskuun alussa… En ole koskaan aikaisemmin käynyt siellä.

Tutustuin hieman kohteeseen ennen kuin uskalsin ilmoittautua. Sääolosuhteet voivat vaihdella ja nyt ei siis lähdetä auringonotto -reissuun?, vaikka siitä niin tykkäänkin. No, yleensä juoksen tai liikun jollain tavoin aurinkomatkallakin. Toivotaan Maltalle sopivaa juoksukeliä maaliskuulle. Taisi olla viime vuosi vai edellinen, kun myrsky oli peruuttanut koko tapahtuman. Harvinaista tosin. Mukavaa tässä on myös se, että mies on satasella mukana ja tukena. Järkkäsi näppärästi valmiiksi lennot ja majoituksetkin. Mukaan lähtee myös nuorimmainen. Olen niin innoissani 😀 !

Juoksulenkillä Marbellan rannalla keväällä 2017.

Nyt on siis jonkin verran enemmän aikaa keskittyä treeniin ja nimenomaan tätä ajatellen. Olen aikaisemmat juoksutapahtumat vetänyt lyhyemmällä valmistautumisella, noin 1-2 kuukauden aikajanalla. No, viimeisintä puolikasta ei voi verrata, kun lähdin juoksemaan sen kahden VUOROKAUDEN valmistautumisella. Omg! Voisin siitäkin lyhyesti avautua, miten EI kannata puolimaratonille lähteä ?. Laitan siitä oman postauksen lähiaikana.

Ajattelin pitää jonkinlaista treenipäiväkirjaa tästä treenimatkasta kohti Maltaa. Yritän laittaa treeneistä blogiin viikko-yhteenvetoa tai ainakin väliaikatietoja. Toki helppo on myös seurata instasta matkantekoa. Minut löytää varta vasten treenipäivityksiin liittyen ig-profiilista @cilleriina, mutta tavallista siviilielämää pyöritän myös omalla ig-sivulla @tiismari. Miksi erillinen treeni ig-profiili? Yksinkertaisesti siitä syystä, että kaikki ystävä- ja kaveripiiristäni ei jaksa seurata päivityksiä treeneistä ja urheilusta. Se voi jopa ärsyttää. Vähennän oman normi ig-profiilini kuormaa niiltä päivityksiltä, ja samalla pystyn seuraamaan itsekin päiväkirjanomaisesti matkan etenemistä. Siihen on myös helppo palata ja kelata, mitä on treenannut. Edellinen treenimatka oli viime keväänä RealTraining -leirille Espanjan Marbellaan, jonka veti Martina Aitolehti ja Nanna Karalahti. Oli huikea reissu! Mike’s Gym oli leiripaikkana ihan vertaansa vailla. Tähänkin reissuun palaan varmasti omana postauksena ?. Ja kuka tietää vielä ensi keväästä, vaikka pääsisin sinne uudelleen…

Matkalla kohti tavoitetta ja uskollinen lenkkikaveri messissä (kuva keväältä 2018).

Millä ohjelmalla edetään? Itse asiassa olen aikaisemmatkin juoksuvalmistautumiset mennyt pääsääntöisesti fiilispohjalta, lukenut kyllä erilaisia juoksuohjelmia, perehtynyt asiaan, selannut nettiä ja seurannut muiden matkaa somessa jne. Näistä olen poiminut itselleni sopivimmat ja soveltanut. Aina ei ole kroppa siinä kunnossa, että voi suorittaa jonkin kirjoitetun ohjelman pohjalta treenin. Ja hyvät keski-ikäiset naiset, fakta on myös se, että palautuminen ja aineenvaihdunta on aivan erilaista kuin kymmenen vuotta sitten! Otan mielelläni neuvoja ja ohjeita vastaan ammattilaisilta ja asiaan perehtyneiltä. Saa neuvoa! Mutta olen aika tavalla oman tien kulkija, tykkään tehdä asioita omalla tavalla ja ahdistun, jos mulle säädellään pilkun tarkat ohjeet. Toki, jos jotain itse päätän, olen siihen sitoutunutkin.

Oma ohjelmarunko sisältää paljon peruskestävyys lenkkejä. Juoksu paranee vain juoksemalla. Ei ole oikotietä onneen. Pelkkä peruskunnon parantaminen esimerkiksi spinningillä ei kehitä juoksua eikä lisää juoksuvauhtia optimaalisesti. Tykkään treenata myös salilla ja voimatreenit on tärkeitä. Minun heikkoutena on osata vetää juoksulenkit maksimeilla (vedot) ja tehdä vaihtelevia lenkkejä (intervallit) pk-lenkkien lisänä. Myös voimaa on saatava lisää jalkoihin ja erityisesti pakaroihin. Omasta mielestäni. Näin ollen otinkin nettivalmennuksen kaveriksi ja aion soveltaa muun muassa Martinan RUN -valmennusta lisänä omaa ohjelmaa. Olen tosi täpinöissäni ja motivaatio on 100! Nyt laitetaan sitten sormet ja varpaat ristiin ja toivotaan, ettei tule sairastumisia tai loukkaantumisia matkan esteeksi ?.

Mahtavia treenejä muillekin ja pusketaan läpi tämä kaamos ja kylmyys suomalaisella sisulla!

~Tiina~

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *